Invulling polygonaal loods Tilburg

Transformatie van polygonaal loods naar brasserie restaurant i.s.m. solid green architecture.

Het oorspronkelijk vrij gesloten gebouw (ooit gebouwd voor treinen niet voor mensen) zal zich moeten gaan openen naar de omgeving. Het gebouw zal met subtiele ingrepen een nieuwe functie gaan krijgen, maar de geschiedenis van de locatie zal daarbij altijd voelbaar aanwezig blijven. Deze aanpassing zal worden uitgevoerd met respect voor het bestaande gebouw en haar directe omgeving.

De nieuwe bestemming zal zich voornamelijk richten op horeca met een ruime bar, keuken in de open ruimte en een restaurant. Daarnaast komen er lounge plekken, een eigen werkplaats en een versmarkt. Wij hebben ervoor gekozen om het gebouw zoveel mogelijk intact te laten en de bestaande structuur te respecteren.

Het ontwerp zal gefaseerd uitgevoerd worden waarbij ook in de uiteindelijke vorm de ruimtelijkheid van de loods voelbaar blijft. Functies als toiletten en kantoor- en kleedruimten zullen worden ondergebracht in 1 centraal blok. Dit blok staat los van de loods en heeft een eigen structuur en materialisering. In dit blok zit de trap om op de nieuwe verdieping te komen. Het blok kan naar de ruimtelijke behoefte worden uitgebreid.