Uitbreiding woonhuis Westerhoven

Voor de uitbreiding van dit woonhuis in Westerhoven zijn de volgende zaken als uitgangspunt gebruikt :
– aanbouw qua stijl en materialen laten aansluiten op het bestaande woonhuis
– het levensloopbestendig maken van de woning

Het resultaat van het ontwerptraject is een plan met een uitbreiding aansluitend aan de bestaande woning waarin een ruime slaapkamer met kastenwand en badkamer ensuite past. Aan de achterzijde van de uitbreiding is nog ruimte voor een buitenberging. De gehele uitbreiding heeft een grote overstek van 1m gekregen dat zorgt voor een droogloop rondom de uitbreiding tot aan de plek voor de kliko’s. Ter plaatse van de slaapkamer wordt met een terugliggende schuifpui ruimte gecreëerd voor een extra zitje.

Bij de vormgeving van het overstek rondom de uitbreiding hebben we aansluiting gezocht richting de al wat bijzondere gootomtimmering van het bestaande woonhuis. Qua kleuren en materialisering is gekozen om een eenheid te creëren met de bestaande woning door lichtgrijs metselwerk, witte kozijnen en een boeiboord in de kleur van het bestaande boeiboord toe te passen. Met twee extra daklichten van 1m x 1m zorgen we voor extra daglicht t.p.v. de badkamer en de wasruimte. Op het dak van de uitbreiding is ruimte voorzien voor extra zonnepanelen.

Meer informatie over levensloopbestendig bouwen.